keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

ERÄÄN KESÄVIIKON PÄIVÄKIRJA

Sunnuntai 13.7

Herätys kämpillä Joensuussa 5:45. Edessä on vierasreissu Koskenkorvalle. Eilinen lauantai-iltapäivä ja ilta meni kaupungissa pauhanneen Ilosaarirockin tunnelmia haistellessa ja kuunnellessa. Aamun valjetessa meiningit näyttää kuitenkin hiljentyneen hetkeksi, kun Hämis-Ville menopeleineen noukkaa kyytiin 6:00. Suuntaamme Kaltimontien Nesteelle, josta E.Karhun bussi poimii meidät Joensuussa vaikuttavat Kipa-pelurit kyytiin. Heti Ylämyllyllä aamupalapöytään. Puurot, piirakat ja kahvit naamariin, jonka jälkeen ehtii jatkaa unia puolisentoista tuntia ennen saapumista Siilinjärvellä tapahtuvaan aamuverryttelyyn. Latvalan Matti odotteli kovasti pääsevänsä verestelemään muistoja maineekkaalle Mantun kentälle, sen sijaan suuntaammekin ”Saharaan”, tuohon monien junioriotteluiden ja turnausten areenalle. Sinne ilmestynyt uudehko hiekkatekonurmi paransi harjoitusolosuhteita paria pykälällä, hyvä niin. Oma sapluunani pelipäivän aamuharjoitusten suhteen on yleensä verryttelyn ja kevyen lajiharjoituksen yhdistelmä, tänään jätän kuitenkin lajiosion väliin säästäen energiaa itse klo17 odottavaan ottelutapahtumaan.

 Puolenpäivän aikaan ruokailuhetki Viitasaarella. Pesiskohtaamisia koetaan myös, kun naisten Superin Kirittäret saapuvat paikalle yhtä aikaa. Lounaan jälkeen jälleen ruoto suoraksi linja-autossa pelipäivän päikkäreitä varten. Mielessä pyöritellään kaiken tajunnanvirran ohella myös tulevaa ottelua ja vastustajan huomioitavia pelaajia. Matka taittuu taas kerran jouhevasti ja hyvällä rytmillä, ei tunnu siltä että tulisi ”bussikuolema”. Ajatukset entistä tiiviimmin kohti ottelua ja sen tekemisiä. Kohta mennään!

Kello 19 ja jotakin. Olipahan hurja peli kaikkine kommelluksineen, laskuineen ja nousuineen. Helle yhdistettynä fyysisesti ja henkisesti vaativaan peliin tuntuu puristaneen mehut. Vaan voittoon taisteltiin ja se maistuu! Mieltä lämmittävät myös omat onnistumiset mailan varressa pitkästä aikaa, syntyipä kolmospuolen sivalluksella uran 1.vieraskunnarikin. Täytyy olla tyytyväinen.
Poistulomatkalla tasaisin väliajoin lisää energiaa ja nestettä kehoon, jotta palautuminen hoituu. Viihdepuolesta vastaa MM- futisfinaalin seuranta Yle Areenan kautta. Yhteydet pelaa kohtuullisen hyvin. Bussiunen päästä kiinni joskus 01:00 ja herääminen juuri ennen Joensuuta. Hämiksen heittäessä minua kämpille seuraamme keskustan alueella vielä harhailevia satunnaisia rokki-juhlijoita. Nukkumaan ehkä 4:30.

Maanantai 14.7

Unia täytyy jatkaa hieman aamupäivän puolelle. Onneksi päiväohjelmassa ei suurempia pakollisia ponnistuksia. Aamupalan jälkeen pyykkikone pyörimään ja kuntopyörällä palauttava verryttely 20min.  Reenin aikaisesta musiikista ja tarinoista vastaa Radio Rockin Kesäpojat-lähetys. Pienet jumpat ja venyt päälle, jonka jälkeen lounaan kimppuun. Loppupäivä oikeastaan vapaata, käväisen vaan kaupassa ja kirjastossa lukemassa lehtiä. Keli on mitä mahtavin, mutta ei ole oikein virtaa lähteä biitsillekään pyörimään. Uintireissua illaksi voisi tosin harkita.

Iltaohjelmistossa tuntuu olevan paljon tyhjää tilaa, kun MM-jalkapallot ovat ohi. Pelejä tuli katsottua miltei joka ilta, oli mielenkiintoiset kisat. Suunnittelen hieman Itä-Länsi- tauon aikaista ohjelmaa, kasailen treenirunkoa pelien ympärille ja varaan hieronta-ajat. Kokkauksen ja iltaruuan jälkeen vielä lyhyt visiitti kaverin luona. Puhelinsoitot velipojan ja kummitädin kanssa, päällimmäisiä kuulumisia. Loppuillasta tv:tä/ruokaa sekä pakkausta kahden päivän Kiteen keikkaa varten. Kyydit sovitaan WhatsApp- viesteillä (ryhmä Kipa jns). Näyttäisi siltä että Hämis noutaa aamulla. Ennen unia hetki Maradonan elämäkertaa, jonka nappasin kirjastosta lukemistoon MM-futiskisojen innoittamana. Alun perusteella vaikuttaa aivan hyvältä tarinalta.

Tiistai 15.7

Herätys 7:50. Pelipäivän aamu. Puuroa, leipää, jugurttia, 2 kuppia kahvia ja iso lasi vettä. Loput kamppeet kasaan 2 päivän retkeä varten. Keskiviikkona on edessä odotettu joukkuepäivä/-ilta Tyllinsaaressa, joten siviilivaatettakin tarvitsee matkaan, sen vähän mitä näillä helteillä tohtii pukea. Hyppään Hämiksen jouselle tasan ysin maissa.

Rantakentällä vaille kymmenen. Palaverin jälkeen päästään laitumelle ja aamuverryttelyn/reenin pariin. Nyt otan taas lajituntumaakin, heti aamusta on selvää että tänäänkin pallo liikkuu ja lujaa, tiiä vaikka itelläkin natskaisi! Tiivis ja hikinen aamusessio ohi vaille 12. Kopissa perinteiseen pelipäivän tapaan vielä pientä spekulointia jostakin, ei pysty muistamaan mistä asiasta. Suihkun kautta lounaalle.

Pelipäivän päikkäri-lepotuokio seuran kämpillä Kiteen keskustassa. Paikalla on myös johtaja Murikka, Höglundin Kimmo ja Tono Laakso. Tuuletin pörrää ja kukin makoilee tyylillään ja pojat tuntuu hakkaavan Sanajahtia. Ite pidän silmiä kiinni ja saatanpa käydä unen puolellakin.

Kentällä klo16. Lataus tuntuu olevan kohdillaan, KaMaa ei sovi aliarvioida ja kuten aiemmat pelit ovat osoittaneet, vapaailtoja tässä sarjassa ei ole. On pelattava hyvin, jotta pisteet jää meidän hoiviin. Varusteiden valmistelua ja energiaa musiikista. Pj Purmoselta vielä tiiviihköt ohjeistukset. Meillä jokainen hoitaa alkuverryttelyn omatoimisesti omalla hyväksi katsomallaan kaavalla. Yhteinen tekeminen alkaa lajiosiosta 17.10. Miun verryttely alkaa n. 16.47.

Peli lähtee ihan hyvin käyntiin. Kama saa painostus paikan, mutta käväsen Ekon takaa tappikumuran kopiksi ja kaverin juoksu jää yritykseksi. Hyvä henk.koht .onnistuminen alkuun, Kossun reissulta jäänyt hyvä vire näyttää jatkuvan. Pääsemme johtoon ja sen aseman myös pidämme. Eka jakso 5-0.
Toinen jakso vaikeutuu, kun jäämme tappioasemaan 1-3. Joukkue näyttää kuitenkin sisunsa ja taistelemme väkisin tasoihin 3-3. Usko ei horju, ja näitä nousuja tarvitaan. Nyt tuntuu siltä, ettei meille löydy vastusta tänä iltana. Rynnimme lopulta aina 8-4 tilanteeseen asti. Omalta kohdalta lämmittää mieltä lyöntipelin aukeaminen, muutama hyvä vaihto ja taas läpilyönti, tällä kertaa kakkospuolelta. Kaverin räpylähipaisu ja mainosaidan jalka estää kunnarin toisessa perättäisessä pelissä. Kakkospesällä fiilis on kuitenkin kohdillaan, kun Jarmo Tepi Timosen äänekäs ja iloinen hahmo erottuu yleisöstä kovine kannatushuutoineen! Hyvä Tepi!

3 pistettä maistuu hyvälle, ja pääsemme viettämään pientä huili- /treenijaksoa loppuviikoksi kaksi voittopeliä alla. Pisteiden lisäksi käteen jää pelin jälkeen kummitätiltä lahjaksi saatu kirja ja pullapussi.  Ei huonot ”palkinnot”! Pelin jälkeen tutulla kaavalla sauna ja ruokailu Kiteenhovilla.  



Keskiviikko 16.7

Aamupalaa Kiteellä Kimmon ja Hämiksen kanssa. Eilinen peli raskaassa hellekelissä tuntuu kropassa. Vissyä menee tänäänkin rutkasti. 10:30 ollaan Hutsin urheilukeskuksen maastoissa. Puolisen joukkuetta on paikalla frisbeegolf- kierrosta varten. Hyvää aktiviteettia ennen iltapäivän Tyllinsaareen lähtöä. Poro Laukkanen armoitettuna lajin taitajana opastaa heittovalinnoissa muutamaan otteeseen. Hauskaa oli, vaikka jään tuloksissa hännille. Poro voittaa. Iltapäivän puolella viimein Tyllinsaaressa mahtavan isäntäpariskunnan hoivissa. Savusaunaa, uintia, tikkakisaa kera parin kylmän juoman. Ruoka taivaallista. Simply great! Kiitos taas kerran! 



Torstai 17.7

Itä-Länsi- Topin kyydissä Joensuuhun ennen puolta päivää. Kahden maissa kaverin kanssa syömässä lounaalla ja kuulumisten vaihtoa. Sovitaan että nähään mökillä mahdollisesti lauantai-iltana. Illalla pikku fillarilenkki Linnunlahden ulkoilualueiden liepeillä. Joensuussa on kaiken kaikkiaan erinomaisen hyvät pyörätiet. Käyn aina lupsakalla ilmalla tekemässä kevyitä lenkkejä. Illalla loistokeli edelleen. 



Perjantai 18.7

Kello pirajaa vaille yhdeksän. Yhdellä 5min torkulla ylös ja vakiohko aamupalakattaus puuroineen, voileipineen ja kahveineen. Vireystilaa on saatava kohdilleen heti aamupäivästä, koska ohjelmassa ylävartalon voimaharjoitus paikallisessa kuntokeskuksessa. Jalkoja ei kuormiteta juurikaan vielä tänään, vaan annetaan happea sille osastolle. Talvisinhan Joensuussa asuvat pelurit treenaavat Areenan monipuolisissa tiloissa, mutta kesäkaudelle fysiikkatreenejä varten hankimme kortit Fittarille. Ihan piristävää/motivoivaa jo erilaisen ympäristönsä takia.

Puolisentoista tuntia salilla vierähtää, teen penkkiä, ylätaljaa, keskivartaloa ja kuntopalloja. Sitten suihkuun ja palautuminen käyntiin. Suuntaan lounaalle virastotalolle Torikadulla, jossa on tarjolla läpi kesän opiskelijaravintolalle tyypillisesti maukasta ruokaa huokeaan hintaan. Tuttuja ei ole lounaalle tällä kertaa yhtä aikaa ilmaantunut. Sitten saan vihdoin tehtyä jotakin, mitä olen onnistunut välttelemään jonkin aikaa. Käytän autoa rengashuollossa Kuurnankadulla. Koukkaan vielä Lidlin kautta paluumatkalla, santsaan lastin vissyä kyytiin normaalien ruokaostosten lisäksi. Sitä menee.

Iltapäivä-siesta sohvalla ja ruutu.fi:stä katsomattomia ohjelmia. Torkahtaminenkaan ei ole kaukana. Ajatus maukkaasta välipalasta saa nousemaan sohvalta. Voileipiä ja raejuusto-banaani-pakkasmarjamössöä, se se on tytöt ja pojat hyvää!

Illanviettoa kummitätin kanssa. Ensin pullakahvit hänen ”kaupunkiasunnollaan” ja sitten vielä ulos syömään. Perjantai-ilta ei näyttäisi olevan Ilosaarirockin jäljiltä kovinkaan vilkas. Aika kuluu mukavasti ja ennen puolta yötä nukkumaan, koska aamulla noustava ajoissa liikkeelle. Ennen nukkumaan menoa tulee mieleen, että Maradonan kirja ei ole oikein edennyt. Mutta ei lueta väkisin. Natinati ja päätä tyynyyn.

Lauantai 19.7

Herätys 8:00. Kamojen kasailua neljän päivän Kiteen visiittiä varten.  Ja ehkä neljän päivän tauon jälkeen tiskausta. Eikö olekin kiinnostavaa! Siis tiskaus. Ja tämän lukeminen… Keli näyttäisi olevan edelleen loistava, on mukava viettää viikonloppuna aikaa mökilläkin.

 Seesteisellä ja hyväntuulisella torilla aamukaffet, jonka jälkeen auton nokka kohti Kiteetä. Lajitreeniä pienryhmällä, IPV:tä edustava Liukun Villekin liittyy treenivahvuuteen.  Mahtuu tänään siis Jukan sanoin hyvin joukkohon mukaan. Vedän pienen juoksuosion lajitreenin alle, jotta jalatkin saavat nopeusärsykettä ja vire säilyy tulevia tiukkoja pelejä varten. Kaiken kaikkiaan noin puolentoista tunnin hikinen sessio.

Suihkun jälkeen Matin asunnolle, jossa nautimme maittavan Henna-Riikan valmistaman lounaan. Jälkiruokajäätelöt ja spekulointia ennen kuin starttaamme Kerimäelle golfin pariin. Tarkoitus on suorittaa green cardit yhden illan tehokurssina. Myyryläisen Juhani naapurista saapuu paikalle ja lähdemme matkaan.

Perillä aika kuluu kuin siivillä rangen lyöntiharjoittelun, erilaisten etiketti- ja sääntökysymysten sekä muutaman väylän peliharjoituksen parissa. Hyvää ja rentoa aktiviteettia vapaalle illalle hyvässä säässä, vaikka pieni jännitys on puserossa koko ajan, onhan kyseessä eräänlainen suoritustilanne. Nautinto on silti päällimmäisenä. Otteet peliväylillä ovat vielä, miten se nyt sanoisi, monipuolisia… Saamme kuin saammekin illan päätteeksi green cardit kouraamme, joten mieli on hyvä. Kiitokset hyvälle kouluttajalle! (Tuomas Sistonen).

Sessio oli sen verran kuluttava, että suuntaamme Kiteelle saapuessamme suoraan paikalliseen grillikeitaaseen. Ostan pekonihampurilaisen ja kebab-riisi-annoksen. En pode huonoa omaatuntoa roskaruuasta. Kun ravintokokonaisuus on kunnossa, voi silloin tällöin ottaa kunnon mätöt. Sitä paitsi huomisaamuna on luvassa voimaharjoitus, joten energiaa tarvitaan!  Myöhemmin sunnuntaina sitten mökille viihtymään, velipoikakin on tulossa. Mukavata! Siis Mukavaa.

Päiväkirjaviikko alkaa olla taputeltu. Jos blogin tarkoitus oli avartaa pesiksen ulkopuolista elämää, tässä saattoi olla vähän siitä maistiaisia, koska pelipäiviä olivat vaan Su ja Ti. Kerkesi touhuamaan vähän muutakin, ja viettämään aikaa sekä Kiteellä että Joensuussa. Mitä enemmän viikko-ohjelmaa kuuluu pelejä ja treenejä, sitä enemmän eletään niiden ehdoilla ja muu tekeminen vähenee. Nyt oli melko lupsakkaa Itä-Länsi-tauon ansiosta. Kiitokset teille, jotka jaksoitte lukea tänne asti. Hyvää loppukesää kaikille tasapuolisesti!

-Simo Rahunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti