tiistai 11. helmikuuta 2014

Ympyrä sulkeutuu




Kerta se on ensimmäinenkin. Jos huippupainija pystyy kirjoittamaan kirjan, vieläpä saamaan palkinnonkin siitä, niin pakko minun on yrittää blogikirjoitus saada aikaan. Tosin palkintoa en tästä odota, kritiikkiä kylläkin.

Monesti puhutaan, että ympyrät sulkeutuu aina jollain tapaa meidän elämämme ja pelaajauran varrella. Jonkinlainen ympyrä sulkeutuu tänä vuonna, 2014, kun saan pukea Kiteen Pallon edustusasun päälle.
Eipä olisi uskonut monikaan, jos suuresti arvostamani pelinjohtaja/valmentaja Valto Tyynelä olisi sanonut Kiteen tenavaleirillä vuonna 1985, että 29 vuoden kuluttua tämä Rantakenttä on sinun unelmiesi näyttämö, kotikenttä. Kiteeltä se alkoi ja unelmat saavutettuina se loppuu Kiteellä.

Kiteen joukkueessa on ollut aina jotain erikoista, mikä on minua kiinnostanut. Samoin kuin Sotkamon Jymyssä. Mitä täällä tehdään erilailla kuin pohjanmaalla? Näiden 29 vuoden aikana on mestaruus mennyt itäiseen suomeen 21 kertaa! Eipä ole kumma kun itsellä näitä kultaisia eikä hopeisia” pränikköjä” kaapista löydykään, kun koko ura, yhtä vuotta lukuun ottamatta, läntisen suomen opeilla harjoiteltu ja pelattu.
2010 Soinin Jupe osuvasti sanoi Sotkamo pelin jälkeen että, pääsisipä ”kärpäsenä” edes hetkeksi Jymyn pukukopinkattoon kuuntelemaan miten ja kuinka ne ajattelee.

Nyt olen päässyt tänne Pohjois-Karjalaan Kiteelle  katsomaan ja oppimaan mikä on homman nimi. Ensi kuun jälkeen on jo huhtikuu ja ”kärpäset” alakaa kohmelosta heräilemään. En tosin meinaa vain kärpäsenä katsella tätä touhua.. Ehkä jotain annettavaa löytyy minultakin Kiteelle.
 Haluan herättää joukkueen, seuran ja koko kaupungin, kuin taistelemaan suomenmestaruudesta.
Täällä se on onnistunut ennenkin ja onnistuu tänä vuonnakin.


-Jukka Latvala-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti